5 seo tips

SEO-tips en -tricks, we zijn er dol op en we passen alle gouden tips maar al te graag toe. Iedereen wil namelijk met zijn of haar website bovenaan in Google staan. Door de grote vraag naar deze specialistische kennis – hoewel niemand het algoritme van Google weet – zijn er ook heel veel SEO-aanbieders. Ieder heeft natuurlijk zijn eigen strategie, maar van sommige tips en tricks moet je wegblijven. Ik noem ze graag even voor je op.

Tip 1 – Zoekwoorden gebruiken op basis van je vakkennis

Gebruik bij het optimaliseren van je webteksten zoekwoorden (of trefwoorden) waarvan jij denkt dat ze goed zijn. Grote kans dat anderen net zo denken als jij. Kies daarom de zoekwoorden op basis van je gevoel en vakkennis. Not!

Een gedegen zoekwoorden onderzoek is de basis voor je SEO-strategie. Hoe en op welke woorden jouw potentiële klanten zoeken via Google zal je verbazen. In een zoekwoorden onderzoek achterhaal ik de woorden waarop jouw potentiële klanten zoeken, hoe vaak per maand zij dit doen en hoeveel concurrenten op dit zelfde zoekwoord inzetten.

Tip 2 – Verwerk de zoekwoorden zo vaak mogelijk in de teksten

Gebruik de zoekwoorden zo vaak mogelijk in de tekst. Het liefst in elke kop (Heading 1, 2 en 3) en in de “body-tekst”. Zo merkt Google dat dit zoekwoord belangrijk is voor je website en gebruiker.

Nee, helaas werkt dit niet meer zo makkelijk. Vroeger en in niet competitieve markten kan dit trucje nog wel eens werken, maar gebruiksvriendelijk is het zeker niet. Door de zoekwoorden vaak in de tekst terug te laten komen, worden je teksten erg onnatuurlijk en moeilijk leesbaar voor mensen. Bovendien herkent Google “keyword stuffing” steeds beter en krijg je juist strafpunten als je kiest voor deze strategie.

Tip 3 – Maak een unieke landingspagina aan voor elk zoekwoord

Het is niet alleen belangrijk dat je zoekwoord veel terugkomt in de tekst, het exacte zoekwoord moet ook terugkomen in de URL en page title. Maak daarom een aparte pagina aan voor elk zoekwoord.

Weer fout! Maak alleen landingspagina’s aan die iets toevoegen aan je website en voor je gebruikers. Wanneer je goede en relevante tekst schrijft over een bepaald onderwerp, dan worden de zoekwoorden hier automatisch en op een natuurlijke manier in verwerkt. Bovendien kent Google steeds synoniemen, vervoegingen en meer- en enkelvoudsvormen.

Tip 4 – Verzamel zoveel mogelijk backlinks naar je website

Als je zoekt naar SEO-tips dan kom je vanzelf uit bij het woord “linkbuilding”. Hoe meer websites naar jouw website verwijzen, hoe beter jouw website vindbaar wordt!

Klopt, maar wel alleen als het goede websites zijn met kwalitatieve content en een goede Google reputatie. Het is beter om 10 kwalitatieve backlinks te hebben, dan 100 slechte.

Tip 5 – Zet gewoon een aantal onzichtbare zoekwoorden onderaan je teksten

Laatst kreeg ik nog een goede tip van iemand die mij iets wilde vertellen over SEO. Zet gewoon alle zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden onderaan je tekst en maak de tekst onzichtbaar voor gebruikers. Zo zien de bezoekers deze trefwoorden niet, maar Google wel! Thanks man…

Hier gaan mijn haren een beetje van rechtop staan. Dit is echt een voorbeeld van Black Hat SEO! Een absolute No-Go!

Welke SEO tips heb jij wel eens gekregen?