Smartlook video opnames webite bezoekers

Ik heb echt een super handige nieuwe app ontdekt, Smartlook! Met deze app, of plugin, kun je precies zien wat jouw bezoekers uitspoken op je website, blog of webshop. Je ziet precies wat ze lezen, waar ze op (willen) klikken en dus hoe ze jouw website gebruiken. Echt geniaal. Het mooiste van alles is dat het helemaal gratis is! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar ik heb het getest en het werkt.

Wat is Smartlook?

Van elke bezoeker die jouw website betreedt, wordt een video-opname gemaakt. Smartlook maakt een opname van de muisbewegingen en die kun je een minuut later al terugkijken via je account.

volg de muisbewegingen van bezoekers

Waarom is dit zo fantastisch?

Je krijgt ├ęcht inzicht in het gedrag van je bezoekers en klanten. Dat is super interessant voor bloggers en bedrijven met een website of shop die hun online prestaties willen verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld zien waar en wanneer mensen afhaken tijdens een bestelproces. Of als een pagina een hoog bouncepercentage heeft, kun je checken of deze pagina toch goed gelezen wordt of niet.

Is het echt gratis?

Ja! Voor mijn andere WordPress website, reisjevrij.nl heb ik deze plugin geïnstalleerd. Smartlook maakt elke maand tot 20.000 opnames voor mij en dat is meer dan voldoende (pfff, stel je voor dat je elke maand 20.000 opnames moet terugkijken, niet te doen). Wil je dat Smartlook meer dan 20.000 opnames per maand maakt, dan moet je gaan betalen.

Hoe kun je Smartlook installeren

Voor bijna elke website kan deze tool gebruikt worden. Je maakt een account aan via Smartlook. Je krijgt dan een code en deze moet je vervolgens in je website zien te plaatsen.

smartlook-installeren

 

Voor WordPress websites is hier een hele handige plugin voor gemaakt. Deze moet je even installeren, je plakt die code erin en klaar! Controleer wel altijd even of jouw versie van WordPress compatible is met de plugin.

Smartlook voor wordpress

Veel kijk plezier!